MAKANAN PENGGALAK SUSU IBU, IBU GEMBIRA SI MANJA CERIA

Ibu-ibu sedang mengalami masalah penyusuan?….Niat di hati ingin meneruskan penyusuan selama 2 tahun….tetapi mampukah ibu-ibu menyusukan si comel tanpa sebarang masalah??….Semuanya terletak atas diri ibu-ibu….Bagaimana mengatasi keletihan dan tekanan di tempat kerja serta masalah-masalah lain….Ini kerana, semasa proses penyusuan, ibu-ibu akan menghadapi pelbagai halangan….Jika ibu berjaya mengatasinya dengan baik, in sha Allah penyusuan eksklusif selama 2 tahun dapat dijayakan….

Jom kita tonton video di bawah…bagaimana Puan Farah Wahida seorang jururawat yang tidak tentu masa bekerjanya, mampu menghasilkan stok susu sehingga 10 oz sekali pam….

http://

Seronoknya bila jumlah susu bertambah, bukan senang dan bukan susah….Ibu-ibu hanya perlu berusaha untuk mendapatkannya….Bagi ibu sangat digalakkan untuk mengambil suplemen tambahan bagi mengelakkan ibu merasa penat dan letih….Ia juga berfungsi mengawal tekanan perasaan ibu-ibu yang bekerja…..Tekanan akan menyebabkan susu ibu berkurangan….

Mari kita berkenalan dengan set penyusuan 3m yang telah pun diambil oleh Puan Farah Wahida….

set penyusuan 3m

 

Set penyusuan 3M ini mengandungi enam jenis produk yang perlu diambil oleh ibu menyusu….Setiap produk mengandungi khasiat tersendiri dan saling bergantung antara satu sama lain….

1) ESP

>> Membantu ibu kekal bertenaga sekaligus mencegah migrain, insomnia dan tekanan

>>Merupakan milkbooster yang membantu kelancaran penghasilan susu dengan cepat dan pekat

>> Membaiki pigmentasi dengan menjadikan kulit ibu lebih anjal dan berseri

2) ALFALFA COMPLEX

>> Juga bertindak sebagai milkbooster.

>> Melegakan/ mengelakkan sakit sendiri belakang

>> Menghilangkan kelesuan dan tekanan

>> Membantu masalah penghadaman dan pencernaan

>> Melegakan sembelit

>> Menyingkirkan lemak dan kolesterol

>> Membuang angin dalam badan

>> membantu masalah keputihan

3) VITALEA (MULTIVITAMIN)

>> Membantu membekalkan tubuh badan dengan nutrisi yang secukupnya agar sentiasa cergas, sihat dan bertenaga

>> Diformulasi dengan zat besi yang membantu ibu yang menghidapi anemia/kurang darah

3) BCOMPLEX

>> Membantu meningkatkan tenaga, serta melegakan kepenatan/kelesuan dan tekanan kerana vitamin B berperanan menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga

>> Membantu memberi mood yang baik dan tenang sekaligus membantu kelancaran pengeluaran susu

>> Penting untuk kecantikan juga kerana vitamin B memelihara kulit dari dalam

4) SUSTAINED RELEASE VITA C

>> Bertindak sebagai anti-oksidan serta berperanan untuk menjadikan kulit yang cantik dan anjal kerana vitamin C menggalakkan dan merangsang pembentukan kolagen dalam badan

>> Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan supaya ibu dan bayi tidak mudah diserang penyakit

>> Merangsang pembentukan sel-sel baru bagi mempercepatkan penyembuhan luka

5) OSTEMATRIK (KALSIUM)

>> Keperluan kalsium yang secukupnya sangat penting untuk menghasilkan susu dengan cepat, banyak dan berkualiti kerana kandungan utama susu adalah kalsium dan protein

>> Membantu menghilangkan sakit-sakit yang berkaitan sendi dan tulang

>> Membantu ibu cergas dan bertenaga

>> Mengelakkan ibu daripada sembelit

Lihatlah pada khasiat set penyusuan 3m ini….sangat berbaloi untuk ibu dan juga bayi….memang sangat-sangat membantu bagi ibu yang mengalami masalah susu berkurangan….Jom kita lihat testimoni daripada pengguna lain yang telah mengambil set penyusuan 3m ini…

TESTIMONI 1:-

testimoni set menyusu

 

salam…baru nak kongsi pengalaman…start makan set 3M pada 8/1/2012..terasa perbezaan time pantang anak pertama dulu..anak pertama dulu just amik jamu2…yang kali ni jamu xsentuh langsung cuma ambil produk shaklee aje…tu pun kenal shaklee dalam fb…waktu pantang bila bby tido dapatla online jadi ntah cmne ble ternampak post tentang shaklee kat fb terus oder melalui shaklee…jamu yang dibeli simpan aje…so, kali ni terasa bertenaga..rambut xgugur cam waktu anak 1st dahulu..susu memang meriah..syukur….anak pertama dulu 3bulan start keje dan mix dengan formula….2nd ni so far still fully bf lagi…6/3/12 ni baru 3bulan..bila kat tempat kerja sekali saya pam susu kanan dapat 80z kiri pun 8oz…jadi time kerja kena standby banyak bekas/plastik untuk simpan susu..member semua tegur kata susu saya banyak…hehe…suka sangat…syukur rezeki anak..ESP dah makan 2nd can…n now saya dah pon jadi ahli sebab nak dapatkan harga ahli bila beli selain nak share ngan member2 kat tempat kerja apa yang saya dah amik ni…susu jadi pekat boleh nampak perbezaan bila tak minum susu ESP susu memang jadi cair…baby tido lena kekenyangan…genap 2bulan ritu timbang baby dah 6kilo…ms bersalin cuma 2.92kg aje…n yang best n***** jadi pink kaler…hehe….

TESTIMONI 2:-

susu meriah

Sebelum ni tengok stock susu orang je banyak…sekarang Alhamdulillah…berkat produk SHAKLEE susu melimpah ruah…saya surirumah…boleh je direct feed baby…tapi baby cepat kenyang setiap kali selepas menyusu…susu bengkak sesangat dah…sebab tuh buat stock…dulu masa anak 1st tak ambil shaklee sekali pump nak dapat 1oz pun susah..

TESTIMONI 3:-

testi set menyusu

nak share…Zawir lagi 18hari 8 bulan..saya masih rasa bengkak susu…pam pun boleh dapat 30 oz sehari..tq to Allah dan Shaklee…Moga rezeki anak saya berkekalan…saya ambil 3M untuk breasfeed set…tak rugi beli…stok susu zawir untuk JAN ada 360 oz…siapa-siapa yang makan vitamin sila makan dengan cara yang betul dan berhubungla dengan pengedar anda…hepi breastfeed….

Syukur alhamdulillah…mereka semua menggemari dan menyatakan rasa puas hati dengan pengambilan set menyusu 3m shaklee ini…ibu-ibu jangan tunggu lagi…ini lah masanya untuk memberi yang terbaik untuk si manja anda….kualiti susu ibu tiada tandingannya…khasiat susu ibu sememangnya diakui ramai….jika ibu berminat untuk mendapatkan set 3m ini….berikut ialah senarai harga setiap produk:-

1) ESP – 850gram (RM150)

2) Alfalfa small – 330biji ( RM53.75)

Alfalfa large – 700 biji (RM97.50)

3) Vitalea – 120 biji (RM88.75)

4) Bcomplex – 120 biji (RM53.75)

5) Sustaine release vita c – 180 biji (RM92.50)

6) Ostematrik – 120 biji (RM61)

Jumlah kesemuanya ialah RM499.75.…Namun, ibu-ibu boleh dapatkan harga yang lebih murah jika ibu mendaftar sebagai ahli shaklee….Ibu juga boleh menjadi ahli shaklee secara percuma….Paling istimewa, ibu-ibu boleh dapatkan VITALEA yang berharga RM88.75 secara percuma jika ibu mendaftar sebagai ahli bermula sekarang sehingga OKTOBER 2015 tau….

Jika ibu mempunyai masalah susu berkurangan dan ingin mengatasinya dengan langkah mudah, ibu boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut ya….semestinya saya akan berikan ibu cara pengambilan yang betul dan cara untuk meningkatkan jumlah pengeluaran susu ibu dengan lebih banyak…..

akhir blog

 

1 Trackback / Pingback

  1. MASALAH PENYUSUAN SUSU IBU & JALAN PENYELESAIANNYA | SHARING JOURNEY

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge