MAKANAN PELENGKAP UNTUK SI COMEL SENTIASA SIHAT DAN CERIA

MAKANAN PELENGKAP UNTUK SI COMEL SENTIASA SIHAT DAN CERIA

Mommies mesti nak beri yang terbaik untuk si comel bukan….Dari segi pemakanan, minuman, pakaian dan segalanya hendak dilengkapkan dengan sempurna…Jika boleh, mommies tidak mahu mereka merasa susah dalam mengharungi kehidupan di masa akan datang…

Langkah pertama yang mommies perlu lakukan ialah memberi makanan pelengkap bagi memastikan tahap kesihatan mereka sentiasa baik….Kesihatan yang baik tiada nilai tandingannya….Namun, mommies keliru dengan lambakan pelbagai jenis jenama makanan tambahan yang dikatakan berkhasiat untuk tumbesaran si comel….Jom kita selidik multivitamin terbaik yang mengandungi vitamin lengkap yang diperlukan oleh tubuh badan si comel….

Vitamin yang dimaksudkan ialah VITALEA FOR CHILDREN…Sebotol mengandungi 60 biji tablet dan berperisa anggur yang sangat digemari oleh si comel mommies….

multivitamin-kanak-kanak

 

Apakah kelebihan vitalea for children ini??

vitalea for kid

 

Si comel memerlukan khasiat yang cukup untuk memastikan perkembangan minda dan tumbesaran mereka berada di tahap yang baik…..Berpandukan gambar rajah di atas, didapati seorang kanak-kanak memerlukan khasiat daripada:-

1) 1.5 cawan tembikai

2) 10 sudu besar mentega kacang

3) 3 gelas susu

4) 6 oz jus oren

5) 1.5 cawan bayam

6) 3 cawan kacang merah

7) 4 cawan brokoli

8) 6.5 cawan taugeh

Sangat banyak dan mampukah si comel mommies mengambil kesemua makanan tersebut setiap hari??….Oleh sebab itu, vitalea for children di datangkan dengan mengandungi kelapan-lapan khasiat daripada tumbuhan dan tenusu yang dinyatakan di atas…Hanya mengambil vitalea for children setiap hari, kesihatan dan tumbesaran si comel pasti berada di tahap yang terbaik…

Sekarang, mari kita lihat perbandingan antara jenama Shaklee dan jenama yang lain….

makanan pelengkap si comel

 

Melalui jadual di atas, kita dapat lihat bahawa vitalea for children daripada shaklee mengandungi semua jenis vitamin lengkap yang diperlukan oleh si comel….Ia mengandungi vitamin A, C, D, E,  B12, B2, Thiamin B1, Riboflavin B2, Niacinamide, B6, B12, Iron, Folate, Biotin, Pantohtenic Acid B5, Kalsium, Iodin, Magnesium, Zinc dan Copper…

Apakah kepentingan setiap vitamin ini???

1) Vitamin A – membantu dalam tumbesaran si comel, pembentukan tulang dan gigi yang sihat…

2) Vitamin C – semestinya untuk meningkatkan imunisasi si comel daripada mudah terkena jangkitan penyakit seperti demam, selesema dan batuk

3) Vitamin D – membantu dalam tumbesaran tulang si comel dan menyerap kalsium yang diperlukan….Kekurangan vitamin D boleh menyebabkan ricket iaitu kecacatan tulang, terutama tulang belakang, masalah sendi dan otot….

4) Vitamin E – Membekalkan oksigen ke dalam sistem saluran darah tubuh badan

5) Vitamin B12 – diperlukan dalam pembentukan sel darah merah…Kekurangannya menyebabkan lumpuh otot dan urat saraf

6) Zat besi – berfungsi dalam pembentukan hemoglobin dalam sel darah merah..Kekurangannya boleh menyebabkan anemia

7) Folate atau asid folik –  diperlukan untuk untuk menghasilkan sel baru terutama sel darah merah…Kekurangan asid folik boleh menyebabkan kelesuan dan hilang fokus…

8) Kalsium – sangat penting untuk pembentukan tulang dan gigi si comel…Jika berkurangan boleh menimbulkan masalah osteoporosis

9) Zinc – boleh menyembuhkan luka dengan cepat dan memainkan peranan dalam kebanyakan enzim, hormon (insulin), bahan generik dan protein…Kekurangan zinc boleh menyebabkan kanak-kanak kurang selera makan dan penurunan imunisasi badan

10) Iodin – Mengawal metabolisme badan si comel….Jika berkurangan boleh menyebabkan masalah kelenjar tairoid..

11) Vitamin B –  boleh rujuk di sini kepentingan vitamin B

Lihatlah dengan himpunan khasiat-khasiat tersebut, sangat mudah jika mommies hanya memberikan si comel vitalea for children sahaja…Jadi, mommies tak perlu risau lagi dengan kekurangan zat makanan untuk kesihatan dan tumbesaran mereka….Jom kita lihat testimoni pengguna yang telah memberikan vitalea for children untuk si comel mereka…

Testimoni 1:-

testimoni vitalea for children

Alhamdulilah dah 3 minggu Humaira’ consume vitalea chewable..dah tak ada lagi sembelit macam dulu...hari-hari membuang...selera makan pun bukan main lagi…semua dia bedal...2 hari lepas humaria’ demam dan merengek-rengek sakit perut maybe sebab cuaca yang tak menentu dan dia overdose makan…hahaha…bawa pergi klinik kesihatan, suhu naik 38, tapi perut ok je tak ada masalah…balik rumah ummi nak bagi makan ubat doktor dia tak mau..dia kata nak ubat vitamin je…bagi makan vitalea dan minum air masak….dia terus tidur…Alhamdulillah bangun esok tu, dah tak demam dah..syukur Alhamdulillah…Humaira’ jarang-jarang sekali kena selesema atau batuk, demam pun singgah sekejap-sekejap je...kulit dia yang alergik sebelum ni pun dah ok..kalau kena gigit nyamuk pun dah ta melarat macam dulu…

p/s kalau anda sayangkan anak anda, berilah dia perlindungan yang secukupnya…jangan berkira-kira untuk melabur demi kesihatan anak tersayang..mencegah tu lebih baik daripada merawat…

Testimoni 2:-

vitalea for children

Alhamdulillah…saya dah bagi start dari promo last month…salah seorang anak saya memang akan batuk dan selesema dalam sebulan pasti kena…sebab dia alergik pada makanan dan minuman yang manis….tapi selepas consume vitalea chew for kids ni simptom-simptom tu memang tak ada langsung…sangat berpuas hati…

Testimoni 3:-

vitalea 2

 

Yatie Mellon:-  tapi memang diakui…vitalea memang penting…saya bagi kat anak saya hari-hari…baru-baru ni dapat report card dia…nyaris jatuh terduduk pasal result dia rata-rata A dan cikgu kata dari pendiam sekarang dia reponsive dalam kelas…

Cery MamaFaiz:- result A pun jatuh terduduk? lawak yatie…haha…dasat!!

Yatie Mellon:- pasal dulu dia pemalu, cikgu tanya memang dia tak jawab…ujian diorang bukan bertulis tapi lebih kepada penerapan harian, baca doa, participate in solat, interaksi dengan kawan dan guru…so dulu selalu dapat B jer…kalau hari ada tae kwan do memang payah nak pujuk pergi sekolah…sekarang nih tae kwan do tu la yang dinantikan…cikgu dia siap tanya bagi makan apa dia ni aktif sangat sekarang? dengan bangganya promote vitalea chewable…

Menarik bukan testimoni daripada mereka? Masing-masing melahirkan rasa gembira melihat perubahan anak-anak….Ada yang sembelit dan kurang selera makan…Tetapi selepas mengambil vitalea for children, masalah sembelit selesai dan selera makan bertambah-tambah…Kesihatan juga di tahap yang sangat memuaskan….Tiada lagi masalah ekzema….Keyakinan diri bertambah….Keputusan peperiksaan semakin baik…dari gred B mendapat gred A….

Bagaimana nak dapatkan VITALEA FOR CHILDREN?

Oh ye….harga sebotol vitalea for children ini ialah RM111.00 sahaja….Namun, sekarang ada promosi beli 3botol percuma 1botol….Harganya lebih murah dan semestinya menjimatkan…Berbelanjalah untuk kesihatan si comel yang berpanjangan…..Jika mommies menjadi ahli pula, mommies akan mendapat satu botol vitalea untuk orang dewasa secara percuma yang bernilai RM88.75….Jom hubungi saya untuk ketahui maklumat lanjut mengenai cara pembelian vitalea for children yang sangat menjimatkan ini….

Sayangi mereka kerana mereka adalah permata berharga buat mommies dan ayah….Kesihatan mereka tiada galang gantinya….Mencegah lebih baik daripada mengubati…Kegembiraan dan tawa riang mereka yang menghiburkan perlu dikekalkan sepanjang masa….

penting1

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge