VERTIGO MEMBAWA MAUT & CARA MENGATASINYA

VERTIGO DAN CARA MENGATASINYA

Assalammualaikum…apa khabar? diharapkan anda sihat hendakNya…:) baru-baru ini group wasap saya membicarakan tentang satu penyakit yang memang tak pernah saya dengar…Apa dia? penyakit VERTIGO…Hasil perbincangan bersama group wasap, kami jumpa suatu produk yang boleh membantu pesakit vertigo…

Tapi, sebelum itu, mari saya kongsikan serba sedikit mengenai penyakit vertigo ini…Ia bukanlah suatu penyakit yang serius tetapi boleh mengancam nyawa…Sila perhatikan satu persatu kerana dibimbangi anda sebenarnya mempunyai penyakit vertigo namun tidak sedar…

APAKAH VERTIGO?

Perkataan vertigo ini berasal daripada bahasa Yunani iaitu Vetere yang bermaksud berputar.

PUNCA VERTIGO?

  1. Kerap mengambil minuman berkafein
  2. Kerap meminum alkohol atau menghisap rokok dalam kuantiti yang banyak dalam sehari
  3. Pengambilan ubat tertentu dalam jangka masa panjang
  4. Gaya hidup yang tidak sihat seperti obesiti, kolesterol tinggi dan darah tinggi

WAKTU KERAP BERLAKUNYA VERTIGO?

  1. Ketika di dalam perjalanan yang jauh.
  2. Ketika melalui jalan yang berliku-liku.
  3. Menghadapi tekanan atau stress.

APAKAH GEJALA VERTIGO?

  1. Rasa kepala seperti berputar saat berbaring.
  2. Gangguan keseimbangan tubuh badan.
  3. Berpeluh dengan banyak.
  4. Rasa berayun.
  5. Seolah-olah ditarik ke suatu arah.
  6. Rasa mual dan muntah.
  7. Keadaan telinga berdesing.
  8. Ada gerakan pada bola mata.

BAGAIMANA CARA MENGATASINYA?

1) Minyak zaitun

  • Meminum minyak zaitun pada setiap hari dapat mengurangkan vertigo.

2) Yogurt

  • Dicampur dengan sedikit jus strawberi.

3) Susu hangat

  • Meminum susu hangat yang dicampur dengan almond.

4) Serbuk buah pelaga

  • Dicampur dengan minyak bijan dan disapu atau dipicit bahagian pada kening atau kepala.

5) Daun teh

  • Dicampur dengan halia dan diminum

6) VIVIX

ramuan vivix

Vivix merupakan sejenis minuman semulajadi yang terdiri daripada empat jenis ramuan semulajadi iaitu Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum..Setiap daripadanya mempunyai fungsi tersendiri..

ramuan vivix semulajadi

Muscadine Grape:-

  • Merupakan anggur liar yang mempunyai 20 kromosom
  • Meningkatkan sistem imunisasi yang lebih tinggi
  • Anti oksida yang tinggi
  • Mengandungi banyak polifenol dan resvetrol

Purple Carrot:-

  • Sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.
  • Dapat mengurangkan risiko diabetes kerana mempunyai kandungan asid klorogenik
  • memberi kesan kepada saluran darah, platelet dan lipoprotin yang mampu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Elderberry:-

  • Kaya dengan anti oksida, vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.
  • Menguatkan sistem imunisasi badan.
  • Memberi pelindungan kepada kardiovaskular dan jantung.

Polygonum Cuspidatum:-

  • Merupakan sumber komersial resvesterol dengan melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol dan tekanan darah serta mengurangkan berat badan.

Testimoni VERTIGO:-

sembuh vertigo

Mak saya vertigo, dah macam-macam..pergi sensei, homeopathy, hospital masih tak settle..lastly saya bagi vivix kat mak…Alhamdulillah lepas 3 botol mak dah sembuh dari vertigo…sekarang mak maintain vitamin biasa je..kebas-kebas tangan mak pun dah kurang…Alhamdulillah..

Alhamdulillah…ikhtiar anak dengan vivix membuahkan hasil…Yang penting, mereka berusaha untuk menyelesaikan masalah penyait vertigo ini…Jika dibiarkan tanpa pengambilan suplemen atau vitamin atau cara semulajadi, dibimbangi penyakit vertigo ini akan membawa maut…

Ingin dapatkan VIVIX? Hubungi saya segera..Satu botol hanya berharga RM475….Namun begitu, bulan ini promosi twin pack sedang berlangsung…Anda boleh dapat harga yang lebih jimat, bonus tunai pada bulan Mac dan keahlian secara percuma…:)

Klik share untuk manfaat bersama…Terima kasih..

LOVE,

byte jannate

sweetticer@gmail.com

whatsap: 0133946178

facebook: byte jannate

page 1: sweetticer

page 2: Kedai Vitamin Johor Bahru.0133946178

Postage: Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Pengedar Sah Shaklee, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Shaklee Muar, Pengedar Shaklee Kulai, Pengedar Shaklee JB

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge