PENGALAMAN SENDIRI |PIL PUTIH PENYELAMAT SEMBELIT MASA BERPANTANG

PIL PUTIH PENYELAMAT SEMBELIT IBU BERPANTANG

Assalammualaikum ibu-ibu sedunia….sihat-sihat sahaja ya….alhamdulillah…..kali ini saya nak cerita tentang pil putih yang sungguh baik hati ini…..

Semasa berpantang tempoh hari…..saya alami masalah sembelit…yang semestinya ditakuti oleh para ibu berpantang….tak sangka kena kat diri sendiri…ya Allah menangis jugak la….sakitnya…tak selesa sungguh…makan banyak…tapi tak keluar sisa buangan….rasa tubuh banyaknya toksin..

Tak sama tau dengan banyak buang air kecil….kalau tak buang air besar memang badan letih…tak bermaya….

Punyalah takut dengan nurse…saya tipu mereka…puan ada buang air besar? Ada…sikit-sikit…padahal tak ada langsung….dan…..kebetulan mak bidan pun dengar….

Yes…bila mak bidan dengar…dia pesan suruh makan buah prune….tahu kan? Dia masam-masam…tapi dia pesan lagi….jangan makan limau…nanti baby angin….sambil-sambil dia urut la urat untuk bagi rasa nak membuang air besar…

Tup-tup…12 hari saya tak membuang….dari hari kesepuluh….dah rasa nak membuang….nak meneran takut….mak kata…ok jek…sebab pakai bengkung…tapi takut punya pasal….memang tak meneran…peluh sejuk keluar dah….alamak ai….apa nak buat nih….

Tetiba teringin nak baca kotak nonaroguy….ini pun sebab makcik suruh beli…katanya bagus…untuk berpantang…tapi saya belum usik dan makan…tak berani…sebab baby kuning….haish…penakut betul saya nih…semua tak nak….

Ok…baca produk dia..ada bagitau satu produk yang bagus untuk ibu berpantang elak sembelit…teruja dah nih nak makan….sekali baca kandungan….oh…big no untuk ibu yang ada masalah baby kuning…ada herba….dan saya tanya pada kawan-kawan…mereka bagitau…kadang-kadang ada baby yang dah turun kuning dia…boleh naik semula…sebab pemakanan ibu….aduhai…terus tak jadik makan pil nonaroguy tuh…

Entah macam mana kan…tengah susun-susun botol vitamin…terpandang botol pil putih nih…ya Allah…macam mana boleh terlupa kat dia….dari hari pertama balik dari hospital…tak terpandang dia….tak tengok dia….patutlah saya kena sembelit….hurm…..

Cepat-cepat saya ambik…dan makan dengan megadose….tak pela…sebab saya tahu pil putih nih semulajadi…dan memang OK untuk baby walaupun menyusu badan…

Esok tengah hari…perut dah memulas….dalam hati dah terdetik…pil putih dah menjalankan tugasnya…yeay!….dan akhirnya…saya dapat membuang tanpa rasa sakit dan ngilu….sujud syukur…menangis lagi…..banyak benar nak menangisnya…

Mulai saat itu…saya dah tak tinggal pil putih nih lagi…tak sanggup nak alami sakit sembelit nih lagi….

PIL SEMBELIT IBU BERPANTANG

Jadi, saya sarankan ibu-ibu yang sedang berpantang atau sedan hamil atau sedang menunggu hari nak bersalin….dapatkan lah pil putih ini…..yang diberi nama OSTEMATRIX…sebotol ada 120 biji….dan berharga RM61…

Boleh hubungi saya untuk dapatkan pil putih ini….jangan tunggu lama-lama….bebaskan derita sembelit dengan pil putih ini…

ByteJannate

Wasap 0133946178

sweetticer@gmail.com

Page :- sweetticer

Pengedar Shaklee Muar, Pengedar Shaklee Johor, Pengedar Shaklee Malaysia

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge