KETAHUI WHITEHEAD PUNCA WAJAH KELIHATAN KUSAM

KETAHUI WHITEHEAD PUNCA WAJAH KELIHATAN KUSAM

Pegang kulit wajah dengan lembut, gosok sedikit..ada keluar pape tak? Kalau ada, itulah daki pada kulit wajah.. Boleh jadi whitehead, boleh jadi blackhead.. keduanya serupa, warna sahaja yang berbeza..

Whitehead ini sejenis bintik putih pada wajah..Selalunya ada pada kawasan Tzone..iaitu antara hidung dan dahi..namun ada juga whitehead yang keluar di bahagian dagu..

Apabila dipicit, whitehead akan keluar, mengikut keadaan kulit wajah..ada individu mempunyai whitehead yang tebal, ada yang banyak, ada yang sedikit sahaja..

Lagi dipicit, lagi keluar..ingatkan dah habis, tapi bila dipicit, whitehead keluar lagi…memang merimaskan dan menggeramkan..sebab kulit jadi tidak licin..

Sebenarnya, whitehead ini adalah jerawat..jerawat kecil..dan jika tidak dibendung, ia bakal menjadi jerawat yang besar..Maka, penting untuk kita semua menjaga kulit wajah kita daripada whitehead nih..

Cegumanes sendiri mempunyai masalah whitehead yang sangat ketara..Bertahun-tahun cuba cari penyelesaian, tapi tidak jumpa..Segala mak nenek produk di pasaran cegumanes guna, sedih..Tidak seperti yang diperkatakan..whitehead makin banyak..kulit wajah pula jadi semakin teruk..alahai…

Tapi, setelah mencuba tips ini…cegumanes berjaya hilangkan whitehead dari wajah dengan berkesan…ia sangat membantu..syukur…alhamdulillah…sekarang, kulit dah semakin licin dan bersih..

Korang boleh klik link ini untuk ketahui tips tersebut…

TIPS HILANGKAN WHITEHEAD DENGAN BERKESAN

Selamat mencuba…

Salam kecantikan dari cegumanes.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge