PELUANG BISNES UNTUK PELAJAR TANPA PERLU PINJAMAN PTPTN

PELUANG BELAJAR TANPA PERLU PINJAMAN PTPTN

Malaysia, zaman ini jika hendak sambung belajar ke peringkat Intitusi Pengajian Tinggi memerlukan perbelanjaan yang besar, maka kerajaan telah mengeluarkan satu skim pinjaman PTPTN bagi membantu para pelajar meneruskan pengajian.

PTPTN menelan belanja berjuta ringgit malahan mencecah bilion ringgit untuk menyara setiap pelajar Malaysia. Setimpal dengan itu, selepas sahaja pelajar tersebut tamat pengajian, mereka dikehendaki membayar balik dengan jumlah yang besar.

Bernasib baik jika terus mendapat pekerjaan selepas tamat pengajian, jika tidak, terpaksa menunggu sehingga mendapat kerja. Beban hutang pula tidak dapat dilunaskan dengan cepat. PTPTN pula menyekat mereka yang belum habis membayar hutang PTPTN daripada ke luar negara. Ruginya.

Jadi, apa perlu pelajar buat?

Paling mudah, paling senang adalah business. Yes, bisnes. Tapi, berpadalah kan, jangan keterlaluan hingga terabai pelajaran. Ada yang nak tau apa bisnes tuh tak?

Meh sini, cegumanes bagitau bisnes paling best abad ini.

Semestinya bisnes shaklee. Kenapa shaklee? Best sangat ke?

1) MODAL SERENDAH RM80

Murah kan? Tak sampai seratus ringgit pun, tapi korang boleh dapat lebih dari RM80 sebulan selepas menjadi member.

2) TAK PERLU SIMPAN STOK

Iye, korang tak perlu simpan stok. Ada orang oder, korang pun oder di website shaklee2u. Simple sangat.

3) BISNES JANGKA PANJANG

Kalau korang jual tudung ke baju ke, bila zaman dah berubah, orang dah tak mau beli design yang lama dah, cari lagi design baru. Tapi, berbeza dengan shaklee, setiap zaman memerlukan vitamin, untuk kesihatan dan kecantikan.

4) PRODUK 100 TAHUN

Di peringkat antarabangsa, shaklee dah wujud lebih 100 tahun dah. Sehingga hari ini, tiada lagi aduan dari pihak pengguna tentang masalah produk shaklee. Sebab? Segalanya semulajadi. 100% semulajadi.

5) BONUS TIADA HAD

Setiap produk yang korang berjaya jual, ada unit value nya sendiri, kira senang ada point. Cukup 150 point (minimum) setiap bulan korang dah layak dapat bonus dari syarikat shaklee Malaysia. Lagi banyak korang dapat jual, lagi banyak point korang, lagi besar bonus.

6) GROUP SUPPORT

Ini sangat penting, teramat penting bila kita berbisnes. Kalau tak, nanti boleh goyah, tiada panduan nak mula macam mana. Segala ilmu tentang bisnes korang boleh dapat dalam group support. Ilmu tentang produk pun akan diterangkan satu demi satu dalam group. Memang kita yakin dan bersyukur sangat dengan ilmu yang diberi.

7) KELAS NUTRISI

OK, risau pulak, nanti takot salah bagi vitamin pada pelanggan. Jangan risau, korang boleh pergi kelas nutrisi. Di sini, kita ada pakar nutrisi shaklee yang akan terangkan pada kita kandungan dan kegunaan setiap produk shaklee.

BETUL KE SENANG?

Sangat senang. Yang perlu hanya ketabahan, kesungguhan dan kerajinan. Dengan nilai bonus yang korang dapat, korang tak perlu lagi membuat pinjaman PTPTN, atau pun korang tak perlu tunggu kerja, korang dah boleh langsaikan hutang PTPTN.

Nak join? Jom join dengan team cegumanes.

Klik je link ni, direct contact dengan cegumanes.

www.wasap.my/60133946178

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge