5 TIPS KECILKAN PORI WAJAH DENGAN BERKESAN

5 TIPS KECILKAN PORI WAJAH DENGAN BERKESAN

Aduhai, memang malu teramat bila pori wajah membesar dengan jayanya. Yelah, pori besar ni tak boleh tutup melainkan kuasa kamera 360, hehe. Tak best betul. Kalau pakai foundation mahu tebal 5inci nak bagi tutup pori wajah tuh.

1) Elakkan memicit jerawat.

Oh, alahai memang sukar nak buang tabiat buruk ni. Rasa geram bila ada jerawat kan? Tapi ketahuilah, bukan sekadar parut jerawat yang akan tinggal nanti, pori wajah pun akan membesar. So, better jangan picit jerawat yang timbul tuh. Biar dia pecah sendiri.

 

2) Elakkan makanan berminyak.

Haa, makanan berminyak bukan sahaja menyebabkan kulit wajah berminyak, tetapi bole menyebabkan pori wajah membesar. Bila muka berminyak, pori akan terbuka luas. Sebaiknya, kawal pemakanan korang.

3) Lakukan masker

Masker sebenarnya boleh mengecilkan pori wajah tau. Lakukan dua hingga tiga kali seminggu. Pasti hasilnya mengujakan. Cubalah.

4) Gunakan krim UV

Bila korang nak keluar dari rumah, pelis pakai krim UV okeyh. Sinaran UV boleh menyebabkan pori wajah kita ni terbuka. Langkah terbaik lindungi kulit kita dengan krim UV.

5) Pemilihan pencuci wajah

Banyaknya jenama di pasaran dan iklan yang mengujakan kadang-kadang kota tak sedar produk penjagaan wajah kita tak sesuai dengan kulit. Nasihat cegumanes, korang pilih yang benar-benar semulajadi. Sebab bila semulajadi, ia memang sesuai untuk semua jenis kulit.

Di bawah ini cadangan terbaik produk penjagaan wajah untuk korang tutup liang pori yang terbuka tuh.

 

Produk YOUTH telah menjalani 8 tahun kajian dan tidak diuji ke atas haiwan. Produk ini juga tidak mengandungi bahan kimia terlarang dan berbahaya untuk kulit. Kesan terawal boleh diperoleh walaupun dalam tempoh masa yang pendek.

Cubalah, pasti korang takkan menyesal.

Hubungi cegumanes untuk milikinya hari ini. Stok terhad. Inilah masa untuk tampil cantik menawan di hari raya.

www.wasap.my/60133946178

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge