DEFINISI CANTIK BUAT WANITA

DEFINISI CANTIK BUAT WANITA

Siapa tak suka cantik? Semua orang suka cantik, baik lelaki mahupun perempuan. Cuma definisi cantik tu luas. Cantik bukan sekadar putih melepak dan kurus je, tapi merangkumi keseluruhan peribadi seseorang.

Bagi cegumanes pula, cegumanes suka sangat kecantikan yang semulajadi, tanpa solekan, nampak natural. Jadi, kali ni cegumanes nak kongsi definisi sebenar kulit yang cantik.

1) KULIT BEBAS MINYAK

Kulit berminyak memang meresahkan, tak tentu arah rasanya, bila kejap-kejap nak lap muka. Alahai, ni la yang cegumanes alami dari zaman sekolah menengah, ke maktab sampai ke zaman awal bekerja. Cuma, zaman awal bekerja, kulit berminyak dah berkurangan la. Tak sedahsyat zaman belajar.

Tapi kini, kulit muka cegumanes dah totally tidak berminyak. Sukanya, syukur yang amat.

2) KULIT BEBAS JERAWAT

Kalau kulit berminyak, memang kompem jerawat akan jadi banyak. Sebabnya, pori wajah dah terbuka luas.

3) TONA SEKATA

Tak best pula bila hidung cerah, pipi gelap sikit, dahi cerah. Selalunya masalah tona tak sekata ni, kalau kita pakai foundation pun, still nampak tak sama kan? Tuh memang tak best.

4)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge