TEKANAN DARAH TINGGI PUNCA PENYAKIT 3 SERANGKAI

TEKANAN DARAH TINGGI PUNCA PENYAKIT 3 SERANGKAI

Ramai orang pandang ringan dengan penyakit yang satu ini. Katanya hanya tekanan darah tinggi, kawal pemakanan dan makan ubat nanti ok lah. Sebenarnya, ketahuilah punca penyakit tiga serangkai itu adalah daripada tekanan darah tinggi.

Apakah penyakit tiga serangkai?

Masalah jantung, kencing manis dan kegagalan fungsi buah pinggang.

Apakah faktor penyakit darah tinggi?

  1. Kerap mengambil makanan yang mengandungi garam yang tinggi dan berminyak
  2. Mempunyai berat badan berlebihan
  3. Keturunan berdarah tinggi
  4. Kurang makan buah dan sayuran
  5. Kurang bersenam
  6. Kerap meminum kafein
  7. Mengambil arak
  8. Stress

Apakah cara mengatasi yang terbaik?

  1. Kurangkan pengambilan makanan masin dan berminyak
  2. Amalkan diet seimbang
  3. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu
  4. Kurangkan meminum kafein seperti kopi dan nescafe
  5. Mengambil buah dan sayuran setiap hari
  6. Mengambil vivix

Mengapa perlu mengambil vivix?

Vivix mengandungi resveratrol yang akan membantu untuk menurunkan trigliserida, LDL dan lemak berlebihan di dalam badan. Vivix akan membantu dalam membersihkan kolesterol yang melekat pada dinding pembuluh darah bagi melancarkan pengaliran darah ke seluruh tubuh badan. Selain itu vivix yang merupakan suplemen anti oksida akan mencegah badan daripada serangan penyakit kronik dengan meningkatkan imunisasi badan.

Ikuti testimoni yang telah berjaya menurunkan tekanan darah tinggi:-

Testimoni 1:-

Mak cakap ubat darah tinggi yang banyak sangat tu dia tak payah makan pun okay. Mak lebih cergas dah sihat. 

Testimoni 2:-

Saya syorkan kat semua customer saya supaya ambil vivix bagi yang ada darah tinggi, berbaloi walaupun mahal, wife saya ada darah tinggi yang kronik, sejak consume vivix, Alhamdulillah dia dah tak rasa pening lagi sekarang. 

Testimoni 3:

Darah tinggi abah pun dah turun pergi check minggu lepas, sebelum ni tak bupernah turun terutama yang bacaan bawah.

Alhamdulillah, syukur sangat, sebab vivix dapat membantu masalah kesihatan orang tua kan. Memang tiada yang ternilai melainkan kesihatan mereka. Lagi-lagi kalau kita sebagai anak tinggal berjauhan dengan mereka.

Sekiranya anda ingin mendapatkan vivix, boleh klik pautan di bawah atau klik wasap ini untuk terus berhubung dengan cegumanes.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge