PROGRAM DETOX BANTU KURUSKAN BERAT BADAN (2018)

PROGRAM DETOX BANTU KURUSKAN BERAT BADAN (2018)

Detox merupakan suatu proses untuk menyingkirkan toksin dalam badan. Ia umpama racun dalam badan kita. Semakin lama, semakin menebal. Semakin lama, banyaklah penyakit yang tidak dikehendaki masuk ke dalam badan. Cara terbaik adalah menjalani program detox.

Melalui program detox, kita akan diajar menu makanan berjadual. Lebihkan sayuran dan buah-buahan. Tidak mengambil makanan mahupun minuman manis. Kita juga digalakkan untuk melakukan senaman semasa proses detox dijalankan.

Dalam kumpulan cegumanes, cegumanes akan minta mereka memberi gambar menu makanan. Dari situ, ada kita boleh memberi cadangan untuk menukar menu atau meneruskan menu tersebut untuk peserta lain.

Program ini dijalankan bersama kumpulan supaya kita lebih bersemangat menjalani kehidupan yang sihat. Kita akan berbincang bagaimana cara untuk mengatasi sugar craving. Maksudnya kita terlalu teringin untuk meminum manis, boleh ke kita rasa sedikit sahaja atau memang tak boleh ambil terus?

Bagaimana dengan pengambilan garam? Boleh atau tidak? Kita akan beri menu untuk dijadikan contoh. Dan jangan risau sebenarnya kita takkan rasa lapar apabila kita menjalani program detox.

APAKAH VITAMIN YANG MEMBANTU PROGRAM DETOX?

1) DTX COMPLEX

Membekalkan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati. Mencegah toksin daripada terus merebak kepada anggota badan yang lain.

2) ALFALFA

Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam enam meter dan membekalkan pelbagai nutrien dan mineral. Membantu meneutralkan darah yang telah mengandungi toksin.

3) HERB LAX

Membantu untuk melegakan sembelit ringan dan menyokong pergerakan usus. Ia mampu membersihkan kerak toksin yang melekat pada usus.

4) PEPPERMINT GINGER PLUS

Membekalkan herba semulajadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman. Ia turut membantu untuk membuang angin dalam badan.

5) VIVIX

Minuman botani yang mengandungi ekstrak polygonum cuspidatum, anggur muscadine, eldeberi eropah dan lobak ungu. Berfungsi untuk membantu melancarkan perjalanan darah dalam badan.

Perkara utama adalah mind set kita juga. Beritahu kepada diri sendiri bahawa kita sedang melakukan detox untuk kesihatan tubuh badan. Supaya badan bertenaga untuk melakukan kerja dan tugasan yang dipertanggungjawabkan.

KESAN SELEPAS DETOX

Antara kesan yang boleh kita dapat selepas menjalani program detox adalah:-

1) Berat turun, badan nampak kurus

2) Kulit berseri

3) Badan bertenaga

4) Tidak lagi craving kepada minuman/makanan manis

5) Suka bersenam

6) Rambut kuat

7) Tidak mudah mengantuk

Cegumanes sudah menjalani program detox dan merasai perbezaannya. Jika anda ingin menjalani program detox ini, boleh hubungi cegumanes. Klik sahaja link wasap di sebelah kanan ini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge