CARA PANTAS ATASI TANDA PENUAAN DI MATA

CARA PANTAS ATASI TANDA PENUAAN DI MATA

Dari mata turun ke hati. Jadi, mata perlu kelihatan cantik bersinar supaya dapat menarik perhatian individu yang sedang bercakap dengan kita. Respon mata amat penting ketika sedang berbual. Ini menyatakan bahawa kita sedang memberi perhatian terhadap perbualan tersebut.

Tapi, masalah lingkaran gelap di bawah mata kadang-kadang boleh memberi efek negatif apabila ada orang yang mengatakan usia kita lebih tua daripada umur sebenar. Dek kerana mata yang kurang bersinar. Jadi, jangan ambil remeh tentang masalah lingkaran gelap ini. Anda perlu selesaikan dengan segera. Supaya anda kelihatan berkeyakinan.

Cegumanes kongsikan bersama anda cara untuk mengatasi masalah lingkaran gelap ini.

1)Hirisan timun.

Timun terlebih dahulu disejukkan di dalam peti ais, kemudian tepekkan hirisan timun di atas mata selama 30 minit. Kemudian, cuci wajah dengan bersih. Pasti mata akan kelihatan segar selepas itu.

2) Air masak.

Air masak amat penting dalam dunia kecantikan, jadi amalkan meminum air masak yang secukupnya setiap hari. Meminum air suam dapat menghilangkan toksin di bawah mata, maka lingkaran gelap akan berkurangan dengan sendirinya.

3) Warna hijau.

Rehatkan mata dengan melihat pemandangan yang hijau. Jika kerja anda sememangnya memerlukan anda melihat komputer, maka beri masa 10-15 minit untuk mata anda berehat dengan melihat tumbuhan hijau. Letakkan tumbuhan hijau yang comel di tepi meja anda, bukan tumbuhan plastik ya. Ini dapat memberi rangsangan rehat dan tenang kepada mata.

4) Uncang teh.

Uncang teh yang telah digunakan boleh dibuat masker buat mata. Janganlah pula gunakan uncang yang telah dicampur dengan gula atau susu, bimbang semut datang semasa masker dibuat. Tekapkan uncang teh selama 10 minit, kemudian bilas dengan air bersih. Pasti segar.

5) Krim mata.

Penggunaan terpantas adalah menggunakan krim mata atau roller. Kaedah ini amat sesuai dan mudah untuk wanita yang bekerjaya. Hanya oleskan di mata dan konsisten, kemudian, lihatlah hasilnya.

Youth skincare menghasilkan restoring eye treatment yang membantu para wanita yang mempunyai masalah lingkaran gelap bawah mata.

Fungsi restoring eye treatment:-

1)Mengembalikan

– Peptide Blend unik mengembalikan sistem isyarat kulit dan menyokong penghasilan kolagen.

– Melembapkan dengan mengekalkan air pada kulit.

– Menyerap sehingga 1000 kali beratnya di dalam air untuk melembapkan kulit.

2) Mengurangkan

– Penampilan, garis halus, kedutan, kedutan di sisi luar lipatan mata, sembap dan lingkaran hitam.

3) Menyegarkan

Cooling tip merangsang peredaran mikro untuk:-

-Mengekalkan mata yang segar

-Mengurangkan kemerahan bawah mata

-Mengurangkan mata yang sembap

Dapatkan restoring eye treatment bersama cegumanes.

Klik pautan di bawah untuk terus membeli atau boleh wasap cegumanes.

Semoga kita semua berjaya memperoleh mata yang cantik dan awet muda selepas ini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge